Управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна запозна Заместник-областния управител г-н Борисов с предизвикателствата, пред които е изправено дружеството

Публикувано на 13.08.2013

Управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна запозна Заместник-областния управител г-н Борисов с предизвикателствата, пред които е изправено дружеството

Днес, 13 август 2013 година, се проведе среща на Заместник-областния управител на област Разград - г-н Иван Борисов и г-н Стефан Абаджиев – Управител на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Областна Администрация Разград и ЕНЕРГО-ПРО в полза на жителите на областта. Г-н Абаджиев запозна г-н Борисов с ред сериозни предизвикателства, пред които е изправена електроенергийната компания след ценовото решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1.08.2013 г.

С новото ценово решение ДКЕВР определи нулева година за инвестиции от страна на електроразпределителните дружества, в това число и ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД. По този начин се ограничават в много голяма степен възможностите на компанията да поддържа и развива електроразпределителната мрежа в Североизточна България и да подобрява качеството на услугите.

„Нашата основна цел е да не допуснем липсата на инвестиции да влоши качеството на услугата, която предоставяме на нашите клиенти.”, сподели г-н Стефан Абаджиев.

По време на срещите бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с електроснабдяването в областта. Управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна представи пред Заместник-областния управител информация за направените през последните години инвестиции в електроразпределителната мрежа на територията на област Разград. Обсъден беше и проблемът с нарастващия дълг на ВиК „Меден кладенец” – град Кубрат.

Двете страни споделят мнението, че сътрудничеството между ЕНЕРГО-ПРО и местната власт, и обмяната на актуална информация са изключително важни за своевременното решаване на текущите проблеми, които касаят жителите на областта.

„Осъзнаваме нашата отговорност и ангажимент да информираме проактивно и да търсим съдействие от местната и държавната власт за проблемите и предизвикателствата, които срещаме в работа си. Нашата обща цел е да работим в полза на обществения интерес.”, заяви г-н Абаджиев.

 

 

Още новини