НИМХ предупреждава за усложняване на синоптичната обстановка в Източна България

Публикувано на 08.01.2024

НИМХ предупреждава за усложняване на синоптичната обстановка в Източна България

Екипите на ЕРП Север са в готовност да реагират за отстраняване на аварии по електроразпределителната мрежа

Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава, че в периода 08-10.01.2024 г. (понеделник - сряда) през страната и южно от нея ще преминават серия средиземноморски циклони. От север ще нахлува студен арктичен въздух. В понеделник от сутринта започват валежи от дъжд, които с бързото понижение на температурите от север на юг ще преминават в мокър сняг и сняг. В Североизточна България и по северното крайбрежие се очаква да се образуват поледици.

Във връзка с очакваното влошаване на метеорологичните условия ЕРП Север уверява, че при критични ситуации, свързани с прекъсвания на тока, дежурните екипите на дружеството са в готовност да реагират своевременно за възстановяване на електрозахранването на клиентите. При необходимост ще се създаде организация за пренасочване на служители към най-засегнатите райони.

Сигнали за аварии клиентите могат да подават на денонощните телефонни линии на ЕРП Север 0700 161 61 и 0700 359 10. Временно е включен и допълнителен авариен телефон 0897 006601.

Предупреждение от НИМХ

Още новини