КЕВР утвърди нови цени на електроенергията от 1 юли

Публикувано на 01.07.2022

КЕВР утвърди нови цени на електроенергията от 1 юли

С Решение номер Ц-19 от 1 юли 2022 година Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди нови цени на електроенергията. За битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО новата крайна цена на регулиран пазар е 0.21326 лв./kWh за дневна тарифа и 0.12032 лв./kWh. за нощна тарифа, без ДДС. Средното увеличение за битовите клиенти е 4,45 %.

Във връзка с промяната, която влиза в сила на 01.07.2022 година, ЕНЕРГО-ПРО предоставя на своите клиенти в Североизточна България възможност сами да отчетат потреблението си на електрическа енергия. Всички, които желаят да се възползват, могат да го направят в срок до 7 юли включително, като подадат показанията на електромерите си на денонощния телефон на Електроразпределение Север 0700 1 61 61, на имейл info@erpsever.bg или като посетят най-удобния за тях Център за обслужване на клиенти. При предоставяне на данните е необходимо клиентът да посочи клиентски и абонатен номер.

Специалистите на Електроразпределение Север ще продължат да извършват редовното отчитане на консумираната електроенергия по предварително обявен на страницата на дружеството график. За клиенти, които не са се възползвали от възможността за самоотчет, потребената електроенергия ще бъде пропорционално разпределена за дните преди и след промяната. Фактурите за отчетния период, който включва изменението на цените, ще съдържат два подпериода – период по старите цени до 30 юни 2022 г. включително и по новите – от 01 юли 2022 г.

Още новини