КЕВР обяви новите цени на електроенергията от 1 юли

Публикувано на 02.07.2021

КЕВР обяви новите цени на електроенергията от 1 юли

С Решение Ц-27 от 01 юли 2021 г. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди нови цени на електроенергията. За битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО средното увеличение е 3,51 %, като утвърдените крайни тарифи са 0,20443 лв./kWh за дневна тарифа и 0.11452 лв./kWh за нощна тарифа. Цените са без ДДС и влизат в сила от 1 юли 2021 г. 

Както при всяко едно изменение в цените на електроенергията, така и сега клиентите на ЕНЕРГО-ПРО имат възможност при желание за самоотчет да подадат показанията на своя електромер в компанията. Данните могат да бъдат съобщавани до 2 юли (петък) включително на денонощната телефонна линия на електроразпределителното дружество ЕРП Север 0700 1 61 61, на електронна поща info@erpsever.bg или в най-удобния Център за обслужване на клиенти на компанията. Необходимо е да бъдат посочени клиентски номер, място на потребление, трите имена на клиента и ЕГН.

За потребителите, които не се възползват от предоставената възможност, компанията ще фактурира потреблението по регламентирана методика – пропорционално разпределение на отчетените количества на дните преди и след промяната на цената. Фактурите за отчетния период, включващ промяната на цените, ще съдържат два подпериода – период по старите цени до 30.06.2021 г. включително и по новите – от 01.07.2021 г.

Електроразпределение Север припомня на своите клиенти, че считано от 1 юли 2021 година се променя графикът за отчет на консумирана електроенергия. Във  връзка с промяната на датите за отчет, през преходния период (май-юни) за голяма част от клиентите на ЕРП Север беше предвиден и допълнителен отчет на средствата за търговско измерване. Своята нова индивидуална дата на отчет, както и датите  на междинния отчет всеки клиент може да провери на https://erpsever.bg/bg/e-uslugi/grafik-za-otchitane, като въведе своя клиентски номер.

Още новини