Граммер реализира своята продукция със 100% енергия от възобновяеми източници от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги

Публикувано на 27.08.2021

Граммер реализира своята продукция със 100% енергия от възобновяеми източници от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги

Водещият енергиен търговец издаде удостоверение за зелена енергия на завода в село Трудовец

Един от световните лидери в автомобилната индустрия, Граммер АД, чиито български завод оперира в ботевградското село Трудовец, получи специалния сертификат на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, удостоверяващ използването на 100% възобновяема енергия. Удостоверението беше връчено на Метин Дениз, управител на завода, от Веселина Диканчева, търговски директор в енергийната компания.

Граммер АД стъпва на българския пазар през 1997 година, като основната ѝ дейност включва производството на компоненти и системи за интериора на автомобили, както и шофьорски и пътнически седалки за селскостопански машини, камиони, автобуси, влакове.

„Изработката на такъв тип продукция е свързана с високо потребление на енергийни ресурси“, сподели г-н Дениз. „Следвайки нашата корпоративна философия, вече няколко години произвеждаме нашите продукти, осъществявайки екологично чисто производство. В лицето на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги намираме доверен партньор за успешната реализация и следване на нашите цели да сведем до минимум вредните емисиите и отпадъците във всички производствени процеси“, добави още той. При връчването на специалния сертификат г-жа Диканчева от своя страна допълни: „С доставяната от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги зелена енергия съдействаме на нашия клиент да генерира екологосъобразна продукция с минимално въздействие върху околната среда за по-чисто и зелено бъдеще за нашата планета“.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията беше първият доставчик на електроенергия у нас, който стартира издаването на удостоверения за зелена енергия, които се базират на гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Само през тази година десетки клиенти на енергийния търговец се сдобиха със специалния документ, който удостоверява, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници.

Още новини