ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги завърши фотоволтаична електроцентрала за свой клиент в тревненския град Плачковци

Публикувано на 05.07.2022

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги завърши фотоволтаична електроцентрала за свой клиент в тревненския град Плачковци

Енергийният търговец ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради и пусна в експлоатация централа за производство на електроенергия от слънце за своя клиент Цанев Билд в град Плачковци, община Трявна. Соларната система е с пикова мощност 26,28 kWp и е снабдена с висок клас трифазен стрингов инвертор и 72 броя монокристални модула, всеки от които с мощност 365 Wp. Конструкцията на фотоволтаичната централа е носеща алуминиева за монтаж на фотоволтаичните модули върху скатни покриви с LT ламарина, следваща наклона на ската от 10 градуса. Централата има система  за мониторинг на производството, а генерираната енергия е предназначена изцяло за продажба в мрежата при условията на сключен за целта договор с електроснабдителното дружество. Годишната производителност на ФЕЦ Цанев Билд е 30,412 MWh.

В последните три години ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги формира собствени екипи от професионалисти и към днешна дата предлага самостоятелно изграждане на ФЕЦ „до ключ“. До днес повече от 80 компании се довериха на ЕНЕРГО-ПРО за проектиране и изграждане на техни соларни централи. Общото количество завършени ФЕЦ премина границата от 90 с обща инсталирана мощност над 5 MВт. За да отговори на високите изисквания на своите клиенти и да увеличи капацитета си за изграждане на слънчеви централи на територията на техните обекти, ЕНЕРГО-ПРО разшири своя ресурс, като сформира допълнителни екипи, които извършват цялата дейност от проектиране до пускане на електроцентралата в експлоатация.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги предлага на клиентите си фотоволтаични инсталации, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, както и различни специализирани услуги и консултации.

Още новини