ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради енергоспестяваща осветителна система за Перформ Бизнес Център

Публикувано на 11.02.2021

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради енергоспестяваща осветителна система за Перформ Бизнес Център

Енергийният търговец с лицензия за енергийно обследване ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги извърши обновяване на осветителната система на пететажния паркинг на една от големите офис сгради в столицата – Перформ Бизнес Център. Специалистите на компанията предложиха енергийно ефективно решение за паркинг площите в сградата чрез подмяна на луминесцентните осветителни тела със съвременни LED осветители на InnoLED и оптимизация на броя и разположението им. Изградена е и система от сензори за движение, която да реализира допълнителни спестявания от излишна работа на осветителните тела. LED осветлението има редица предимства, част от които са: висок светлинен добив, висока енергийна ефективност – 130 lm/W, дълъг експлоатационен живот на светодиодите, лесен и бърз монтаж. Системата от датчици ще намали времето на работа на източниците на осветление и ще увеличи експлоатационния им живот.

Перформ Бизнес Център се намира в идеалния център на София и осигурява бизнес среда, която отговаря на високите критерии на бизнес обществото. Сградата е разположена на четири улици и е с обща застроена площ от 37 062 m2, разпределени в 10 етажа офиси и 5 подземни нива, с повече от 400 паркоместа. Паркингът функционира при интензивно натоварване седем дни в седмицата. Направеното обновяване на осветителната система на паркинга на бизнес центъра ще доведе до:

  • Спестяване на енергия
  • По-добра осветеност
  • По-приветлива обстановка в подземните съоръжения
  • По-голяма безопасност

По изчисления на експерти годишното спестяване от консумирана електроенергия в резултат на новоизградената осветителна система възлиза на над 30 000 лева.

Функционалността на LED осветлението, в комбинация с високотехнологични решения за управление налага нови стандарти в офисното, индустриалното и уличното осветление в България, което позволява оптимизиране и пренасочване на ресурсите на бизнеса, използвани до момента за електроенергия. Внедрените осветителни продукти притежават сертификати за качество, гаранция за експлоатация, отговарят на съвременните стандарти за здравословни и безопасни условия на труд, които чрез професионално направените проекти осигуряват комфорт в офиси, търговски и промишлени помещения, като същевременно намаляват емисиите на въглероден диоксид за по-устойчива градска среда.

Още новини