ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради четири соларни парка за свой дългогодишен клиент

Публикувано на 02.02.2021

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради четири соларни парка за свой дългогодишен клиент

За по-малко от година Евгени Филипов, собственик на група фирми в град Добрич, стана притежател на четири фотоволтаични централи, изградени с подкрепата на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги. Съоръженията са с инсталирана мощност от близо 30 kWp. всяко, което гарантира по 40 000 MWh добив на година от ФЕЦ. Съобразявайки се със спецификата на терена и търсейки максимална ефективност, експертите на енергийния доставчик залагат на монокристални PV панели при две от централите, а останалите две изграждат с поликристални модули. Монтажът им е в двора на производствените сгради на клиента в град Добрич, върху горещо-поцинкована конструкция, предотвратяваща корозия.

Филипов ЕООД представлява група от свързани фирми, чиято водеща дейност е продажба на машини за обработка на овощни градини. В продуктовото ѝ портфолио присъства целия необходим арсенал от машини, съпътстващи процесите по прибирането на реколтата, нейното сортиране, чупене, калибриране, почистване, сушене. Компанията има и собствени био орехови и лешникови градини, които обработва посредством автоматизирана поточна линия, гарантираща качество и минимален ръчен труд. В производството се използва високотехнологичното оборудване на Feucht Obsttechnik – Германия и AMB Rousset – Франция, на които компанията от години е официален представител.

Удовлетворен от инвестициите си в областта на енергийната ефективност, наскоро Филипов ЕООД започна строежа на своята пета централа отново в партньорство с ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

Още новини