Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в готовност да отстраняват аварии през празничните дни

Публикувано на 26.04.2013

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в готовност да отстраняват аварии през празничните дни

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в готовност да реагират при възникване на аварии по електроразпределителната мрежа по време на празничните дни от 1 до 6 май на територията на Североизточна България, в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

Екипите, които по време на празниците ще дежурят по график, са оборудвани с необходимите средства за комуникация, автомобили и инструменти. При възникване на мащабни повреди, компанията има готовност да сформира допълнителни групи, за да се възстанови максимално бързо електрозахранването на клиентите.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е ангажирала технически персонал, който по време на празничните дни ще извърши регулярен отчет на потреблението на електроенергия на клиентите. Целта е да се гарантира стандартен период на отчитане на потреблението на клиентите за месец май и да не се допусне включването на повече дни в сметките, поради струпването на почивни дни около Великден и Гергьовден.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят потребената от тях електроенергия в срок, могат да го направят и през празничните дни. На 2-ри и 4-ти май ще работят дежурни каси. Непосредствено преди празниците ЕНЕРГО-ПРО Мрежи няма да прекъсва електрозахранването на клиенти, пропуснали да заплатят в срок сметката си за електроенергия.

Дежурни каси за плащане на електрическа енергия

Още новини