Възстановено е електрозахранването на близо 17 000 клиента в 94 населени места в Североизточна България за последните 5 часа

Published on 27.10.2014

Възстановено е електрозахранването на близо 17 000 клиента в 94 населени места в Североизточна България за последните 5 часа

Информация към 17:00 часа

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО работят усилено по отстраняването на многобройните повреди по електроразпределителната мрежа. Към 17:00 часа днес е възстановено електрозахранването на близо 17 000 клиента в общо 94 населени места в най-засегнатите от лошата метеорологична обстановка области на територията на Североизточна България. Макар екипите да отстраниха стотици аварии, ситуацията е динамична и непрекъснато възникват нови, вторични повреди в резултат на тежките метеорологични условия.

Към 17:00 часа без електрозахранване са 203 населени места на територията, обслужвана от дружеството: Велико Търново – 50, Габрово – 132, Шумен – 14, Търговище – 2 и Разград – 5.

Работата на екипите продължава да бъде затруднена, поради многобройните паднали дървета и счупени клони, които късат проводниците и усложняват проходимостта в района на най-засегнатите от бедствената обстановка области. Всички аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са мобилизирани и се стремят да възстановят електрозахранването на възможно най-много клиенти преди да е настъпила нощта. Най-сериозните аварии все още остават в областите Габрово и Велико Търново, където дружеството пренасочи допълнителен ресурс от по-малко засегнатите места за възстановяване на щетите от природната стихия. Бедственото положение в двете общини Габрово и Севлиево остава неотменено.

Въпреки тежките условия екипите на ЕНЕРГО-ПРО продължават да работят и през нощта за нормализиране на електроснабдяването в бедствените райони.

More news