Варненският производител на ВиК оборудване Филбо избра зелената енергия на ЕНЕРГО-ПРО

Published on 03.09.2018

Варненският производител на ВиК оборудване Филбо избра зелената енергия на ЕНЕРГО-ПРО

Филбо ще използва за производствената си дейност електроенергия с гарантиран произход от екологично производство. Компанията, която е дългогодишен клиент на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, получи удостоверение, че електроенергията, която ще консумира, е произведена изцяло от ВЕИ. Филбо е иноватор в своя бранш и предлага богата гама ВиК продукти, произведени с грижа към природата при безотпаден производствен цикъл.

Изборът на Филбо е част от политиката за устойчиво развитие и опазване на околната среда, която фирмата следва в своята работа. Удостоверението беше връчено на Елена Филатова – мениджър маркетинг и продажби, от Албена Лазарова, търговски директор на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги и Деница Николова – мениджър продажби на ключови клиенти.

„Сертификатът за зелена енергия потвърждава дългогодишния стремеж на компанията ни да работи, следвайки утвърдените международни екологични стандарти, коментира г-жа Филатова. „За Филбо е важно да създава добри практики, които са в защита на околната среда и гарантират безопасното и устойчиво използване на природните ресурси“, допълни още тя.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия, в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. От началото на 2016 година досега компанията е връчила десетки  удостоверения за 100% възобновяема енергия на фирми, работещи в разнообразни сектори на българската икономика.

More news