Служители на ЕНЕРГО-ПРО, заедно с деца от Център за настаняване от семеен тип, засадиха цветни градини в Каспичан

Published on 21.05.2015

Служители на ЕНЕРГО-ПРО, заедно с деца от Център за настаняване от семеен тип, засадиха цветни градини в Каспичан

Служители на ЕНЕРГО-ПРО, заедно с представители на местната администрация, засадиха цветни градини в центъра на Каспичан. В събитието, което се състоя на 21 май, активно участие взеха децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Слънце“ в града, Радослав Цветков - член на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, кметът на Каспичан Милена Недева и Андон Милев - управител на Разпределителен обслужващ център Шумен и Търговище към електроразпределителната компания. След като приключиха със засаждането на градините с рози и магнолии в централната част, енергетиците и децата, заедно с директора на детското заведения Виолета Иванова, продължиха с оформяне на цветна алея в двора на Центъра за настаняване.

Малчуганите с ентусиазъм помогнаха на служителите на ЕНЕРГО-ПРО при засаждането и наторяването на цветята и приеха с охота отговорността от тук нататък да се грижат за растенията. Допълнителен стимул за децата бе и възможността да дадат своя принос за облагородяването на центъра на Каспичан, което ще радва всички жители на града. Накрая малчуганите от Центъра за настаняване бяха зарадвани с подаръци и лакомства.

„ЕНЕРГО-ПРО винаги е била обществено ангажирана компания. През годините нашите специалисти монтираха стотици обезопасяващи платформи за щъркелови гнезда и други съоръжения по електрическата мрежа с цел опазване на редки видове птици. Работим координирано с отговорните институции и с природозащитни организации“, обясни Радослав Цветков, член на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. „Стремим се да осъществяваме нашата дейност, опазвайки околната среда и днес правим още една стъпка в тази посока. С голямо удоволствие споделяме тази наша инициатива с децата“, допълни ръководителят на електроразпределителната компания.

More news