Служители на ЕНЕРГО-ПРО извършиха реконструкция на въздушната електроразпределителна мрежа ниско напрежение в село Калипетрово

Published on 27.04.2015

Служители на ЕНЕРГО-ПРО извършиха реконструкция на въздушната електроразпределителна мрежа ниско напрежение в село Калипетрово

Служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Силистра извършиха реконструкция на въздушната електроразпределителна мрежа ниско напрежение в село Калипетрово. Подменени са 1200 метра съществуващ проводник с нов усукан изолиран проводник. По този начин се гарантира сигурност на електрозахранването и значително се подобри качеството на доставяната електроенергия на близо 40 домакинства в селото. Също така са подменени 1200 метра проводници за улично осветление.

Досега съществуващата мрежа е била изградена преди десетки години и е била проектирана да поеме определено натоварване. През последните години обаче консумацията на електроенергия е нараснала значително, което е наложило реконструкцията. Новият проводник е с по-добри технически показатели, по-надежден и по-устойчив на атмосферни влияния.

Напомняме, че в началото на тази година ЕНЕРГО-ПРО подмени и амортизирани железобетонни стълбове от въздушната електроразпределителна мрежа на Калипетрово с нови. В селото живеят над 4500 души. В района има редица предприятия и фирми, пряко свързани с развитието, както на Калипетрово, така и на областния център Силистра. Стабилността на електрозахранването е важен фактор за тяхното нормално функциониране.

More news