Ремонтни дейности на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи повишават сигурността на електрозахранването в областите Добрич и Силистра

Published on 12.10.2015

Ремонтни дейности на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи повишават сигурността на електрозахранването в областите Добрич и Силистра

Служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха поредица от ремонтни дейности по съоръженията от електроразпределителната мрежа в областите Добрич и Силистра.

В село Скала и село Прохлада, област Силистра, екипи на дружеството подмениха участък от въздушната мрежа ниско напрежение. По време на регулярни огледи на съоръженията на компанията специалистите набелязват обектите, за които е необходимо навременно взимане на мерки за предотвратяване на повреди вследствие на неизбежна амортизация по мрежата. Доброто състояние на стълбовете е от съществено значение за нормалното функциониране на електроразпределителната мрежа, най-вече при неблагоприятни метеорологични условия. Тези ремонтни дейности, които са част от есенно-зимната подготовка на съоръженията, ще подобрят качеството и стабилността на електрозахранването на повече от 220 домакинства в двете села в Силистренско.

Екипите на електроразпределителната компания извършиха инспекции и обслужване на съоръженията от мрежата средно напрежение, по която се осигурява електричество на голяма част от община Генерал Тошево. В района на село Спасово, област Добрич, беше монтиран нов разединител, с което се постига значително намаляване на времетраенето за локализиране на аварии. Дейностите, част от Ремонтната програма на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, ще повишат сигурността на електроснабдяването на близо 1000 жители на село Спасово.

More news