Нови Общи условия за продажба на електрическа енергия на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД

Published on 08.08.2014

Нови Общи условия за продажба на електрическа енергия на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД

Днес дружеството публикува „Общи условия за продажба на електрическа енергия на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД” (Общи условия) по чл. 98а от Закона за енергетиката. Те ще бъдат валидни за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД в качеството му на краен снабдител – това са битови и небитови клиенти с обекти, присъединени към електроразпределителната мрежа на ниво ниско напрежение, които не са избрали друг доставчик на електрическа енергия. Общите условия са одобрени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) с Решение № ОУ-06 от 21.07.2014 година и влизат в сила 30 дни след датата на публикуването им, т.е от 07.09.2014 година.

Преди да бъдат внесени за одобряване от ДКЕВР, Общите условия преминаха през процедура по общественото обсъждане в периода 14.06.-16.07.2013 година. По време на общественото обсъждане клиентите на дружеството имаха възможност да изразят своите предложения и коментари по предварително обявения проект. Окончателният проект на Общи условия беше внесен за одобряване от ДКЕВР на 23.09.2013 година, заедно с всички предложения и коментари, получени в хода на публичното обсъждане, както и становището на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД по тях. В процедурата по одобряване на новите Общи условия ДКЕВР даде задължителни указания за изменения и допълнения в предоставения от дружеството проект. Публикуваните Общи условия на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД са одобрени от ДКЕВР съобразно дадените от комисията задължителни указания.

С пълния текст на одобрените Общи условия може да се запознаете на следния интернет адрес: http://www.energo-pro-sales.bg/bg/Obshti-uslovia

More news