Нови Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД

Published on 08.08.2014

Нови Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД

Днес дружеството публикува „Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД” (Общи условия) по  чл. 104а от Закона за енергетиката. Те ще бъдат валидни за всички крайни клиенти, чиито обекти са присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Общите условия са одобрени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) с Решение № ОУ-05 от 21.07.2014 година и влизат в сила 30 дни след датата на публикуването им, т.е от 07.09.2014 година.

Преди да бъдат внесени за одобряване от ДКЕВР, Общите условия преминаха през процедура по общественото обсъждане в периода 12.04.-14.05.2013 година. По време на общественото обсъждане клиентите на дружеството имаха възможност да изразят своите предложения и коментари по предварително обявения проект. Окончателният проект на Общи условия беше внесен за одобряване от ДКЕВР на 05.08.2013 година, заедно с всички предложения и коментари, получени в хода на публичното обсъждане, както и становището на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД по тях. В процедурата по одобряване на новите Общи условия ДКЕВР даде задължителни указания за изменения и допълнения в предоставения от дружеството проект. Публикуваните Общи условия на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД са одобрени от ДКЕВР съобразно дадените от комисията задължителни указания.

С пълния текст на одобрените Общи условия може да се запознаете на следния интернет адрес: http://www.energo-pro-grid.bg/bg/Obshti-usloviya

More news