Нова електрическа мрежа осигурява по-стабилно захранване за жителите на град Мартен

Published on 16.01.2015

Нова електрическа мрежа осигурява по-стабилно захранване за жителите на град Мартен

Нова електрическа мрежа ще осигури по-надеждно електрозахранване на жителите на Мартен. През тази седмица завърши ремонтът на мрежата ниско напрежение на един от клоновете на трафопост в града, като бяха подменени стълбове и проводниците между тях.Старите неизолирани бяха демонтирани, а на тяхно място специалисти монтираха нови усукани, изолирани проводници.

 

Подмяната на съоръженията ще доведе до подобряване качеството на подаваната към клиентите на ЕНЕРГО-ПРО електрическа енергия, както и до намаляване на техническите загуби при преноса и разпределението й.

 

В района има много новопостроени къщи, в които живеят много млади семейства. За да сведат до минимум неудобството за живущите в района жители на Мартен, екипите работещи по проекта, се стремяха да прекъсват захранването на клиентите за възможно най-кратко време. За да приключи ремонтът по-бързо, специалистите работиха и в почивните дни в средата на месец януари. Град Мартен се намира на брега на река Дунав на територията на община Русе.

More news