Местност „Свети Никола“ край Варна с нова електрическа мрежа

Published on 17.11.2016

Местност „Свети Никола“ край Варна с нова електрическа мрежа

Електроразпределителната компания ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, обслужваща Североизточна България, изгради нов участък от електрическа мрежа в местност „Свети Никола“ на територията на град Варна.

Мрежата ниско напрежение в района е от смесен тип – една част е изградена с подземни линии, друга – с въздушни. В реализацията на проекта дружеството положи 1855 метра подземни кабели, монтира 24 стоманобетонни стълба и 1612 метра усукани изолирани проводници. Те са по-устойчиви на температурни промени, силните ветрове, снегонавявания и обледяване през зимата.

В рамките на проекта са монтирани 32 нови електромерни табла на границата на частната собственост и 103 електромера с по-добри технически характеристики.

Местността „Свети Никола“ е част от вилната зона на Варна, която през последните години се застрои значително. ЕНЕРГО-ПРО обнови и разшири електроразпределителната мрежа, за да гарантира надеждно електрозахранване на жителите в района. Новоизградената мрежа ще поеме нарастващото потребление и ще осигури възможност за присъединяване на нови клиенти.

Реконструкцията, в която дружеството инвестира 108 000 лева, беше финализирана през октомври. Месец по-рано компанията реализира друг проект на стойност 122 000 лева за обновяване на  електроразпределителната мрежа в силно разрасналия се район от местност „Свети Никола“ – квартал „Бриз“.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа и обслужва 42 492 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение на лицензионна територия от 30 000 кв. км, в Североизточна България.

More news