Кражба от трафопост за малко да остави Плиска без вода

Published on 22.01.2015

Кражба от трафопост за малко да остави Плиска без вода

Поредният случай на кражба на елементи от електроразпределителната инфраструктура на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи почти остави Плиска без вода. В телефонния център на компанията беше регистриран сигнал за авария от ВиК - Плиска. Изпратеният на място екип е установил, че причина за липсата на захранване е извършена кражба в трафопоста, от който се захранва помпена станция.

 

Неизвестни лица са нахлули с взлом в трафопоста на дружеството и са разбили изолатор на трансформаторна машина, както и измервателното табло на обекта. С действията си извършителите бяха лишили от електрозахранване помпена станция на ВиК, осигуряваща вода за Плиска. В резултат водоподаването на града беше изключително затруднено.

 

Единствено бързата реакция на екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предотврати повреда, която можеше да лиши жителите на Плиска от вода за продължителен период от време. След като органите на реда приключиха работата си, аварийните екипи описаха загубите и възстановиха щетите. Повредената трансформаторна машина бе подменена. Захранването на помпената станция бе възстановено, което доведе до нормализиране на водоподаването към жителите на Плиска. 

 

More news