Жителите на село Поляна вече имат по-сигурно електрозахранване

Published on 29.07.2016

Жителите на село Поляна вече имат по-сигурно електрозахранване

130 домакинства от силистренското село Поляна вече ще получават по-стабилно електрозахранване в своите домове след като служители на ЕНЕРГО-ПРО подмениха 2050 метра проводници между 16 стълба от въздушната мрежа в селото. Новите проводници са с по-голямо сечение и могат да поемат по-сериозно натоварване при увеличаване на консумацията.

Мрежата в селото е изграждана преди десетилетия и е проектирана за по-ниско потребление. Това водеше до смущения в електрозахранването, които създаваха  неудобства за хората и загуби за дружеството. След проведен експертен анализ компанията предприе мерки за стабилизиране на електроподаването чрез ремонт и подмяна на най-уязвимите участъци от мрежата.

В осъществяването на реконструкцията участваха пет технически екипа на ЕНЕРГО-ПРО, които в рамките на няколко дни успяха да извършат демонтаж на старите съоръжения и подмяната им с нови. Освен че ще осигурят по-стабилно електроподаване към домовете на хората в селото, вложените средства и усилията на екипите и експертите на дружеството ще създадат условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

More news