ЕНЕРГО-ПРО възстановява електрическата мрежа в Бяла след кражба на проводници

Published on 10.06.2015

ЕНЕРГО-ПРО възстановява електрическата мрежа в Бяла след кражба на проводници

За пореден път кражба на проводник от електроразпределителната мрежа остави хора без ток. Рано тази сутрин електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО Мрежи регистрира кражба на над 1000 метра проводници района на Бяла, област Варна.

След като органите на реда приключиха работата си по случая,  ЕНЕРГО-ПРО незабавно създаде организация и започна да възстановява откраднатият проводник. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да работят и да монтират нови усукани изолирани проводници.

Освен материалните щети, които компанията понася, кражбите на съоръжения водят и до прекъсване на електрозахранването на клиентите за времето, през което мрежата се възстановява. Съоръженията на електроразпределителното дружество често стават обект на набези от все по-изобретателни крадци. Изкупуването на материали с недоказан произход от пунктовете за цветни метали допълнително стимулира престъпните деяния.

Само през 2014 година ЕНЕРГО-ПРО Мрежи понесе материални щети за над 200 хиляди лева от кражби на съоръжения от електроразпределителната мрежа. Сред откраднатите съоръжения има и нови, въведени в експлоатация през последните години.

Посегателствата върху електроразпределителната инфраструктура носят риск за сигурността, качеството и непрекъснатостта на електрозахранването, и водят до сериозни аварии и смущения по мрежата. Освен това, вандалските деяния по съоръженията могат да бъдат опасни за живота и здравето на хората.

 

More news