ЕНЕРГО-ПРО възстанови въздушни проводници и трансформаторна машина след кражби

Published on 29.04.2015

ЕНЕРГО-ПРО възстанови въздушни проводници и трансформаторна машина след кражби

Специалисти от ЕНЕГО-ПРО Мрежи възстановиха над километър въздушен проводник след кражба от съоръженията на дружеството в разградското село Костанденец. Неизвестните лица откраднаха 1020 метра меден проводник с общо тегло 121 кг. от мрежата ниско напрежение в селото. Засегнати са 12 домакинства от 300-те жители на селото. След като органите на реда свършиха своята работа, служителите на дружеството направиха организация и за часове възстановиха захранването на всички клиенти.

 

В шуменското село Хан Крум пък други неизвестни лица разбили трафопост "Първи подем" и откраднали трансформаторна машина, захранваща бизнес клиенти, включително и съоръжения на "ВиК". Още на следващият ден беше монтирана нова трансформаторна машина. В резултат на бързите и адекватни  действия на служителите на "ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" АД, беше предотвратено прекъсване на водоподаването на 350 домакинства и 53 бизнес фирми в селото.

 

В случаи на кражби на съоръжения дружеството приоритетно изпраща специализирани екипи на мястото, които да възстановят щетите по мрежата, за да се минимизира времето, през което хората остават без ток, докато протичат ремонтните дейности.

 

 

More news