ЕНЕРГО-ПРО възстанови участъци от електрическата мрежа в село Кацелово след поредна кражба на проводници

Published on 19.04.2015

ЕНЕРГО-ПРО възстанови участъци от електрическата мрежа в село Кацелово след поредна кражба на проводници

За пореден път въздушната електроразпределителна мрежа на ЕНЕРГО-ПРО стана обект на посегателство от лица с неустановена самоличност. Този път потърпевши бяха жителите на село Кацелово. То се намира в Североизточна България, в долината на река Черни Лом, на територията на община Две могили, област Русе.

След като дежурния диспечер на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи установява, че в село Кацелово има клиенти без електрозахранване, веднага предава сигналът на дежурен екип от Две Могили. Пристигайки на място, специалистите установяват, че са откраднати проводници от въздушната електроразпределителна мрежа в селото. Отнети са медни проводници по дължината на 9 междустълбия. Екипът подава сигнал за кражба на телефон 112 и в РПУ Две могили. След като органите на реда приключват своята работа, техническите специалисти на електроразпределителната компания монтират нови проводници в засегнатия участък от мрежата, за да възстановят електрозахранването в селото.

Електроразпределителната мрежа в село Кацелово не за пръв път става обект на посегателства от недоброжелатели. През август 2009 г. неизвестни извършители отнемат медни проводници по дължината на 4 междустълбия, през септември 2010 г. са откраднати проводниците от други 4 междустълбия. Освен че нанасят материални щети на електроразпределителната мрежа, подобни деяния оставят без ток десетки домакинства и търговски обекти за времето, през което се възстановяват повредените от кражбата съоръжения.

More news