ЕНЕРГО-ПРО възстанови електрозахранването на клиенти във вилна зона Провадия след пореден случай на посегателство върху съоръжения на компанията

Published on 13.08.2014

ЕНЕРГО-ПРО възстанови електрозахранването на клиенти във вилна зона Провадия след пореден случай на посегателство  върху съоръжения на компанията

Поредният случай на кражба на части от електроразпределителната инфраструктура на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи остави десетки клиенти без електрозахранване във вилна зона Провадия. След регистриран сигнал за авария в Телефонния център на компанията от клиент, живущ в този район, на адреса е изпратен екип. На място, екипът установява, че причина за липсата на захранване е извършена кражба в трафопоста, от който се захранват засегнатите клиенти. Неизвестни лица са нахлули с взлом в трафопоста на дружеството и са откраднали медните намотки на силовия трансформатор, вследствие на което клиентите в района са останали без захранване.

ЕНЕРГО-ПРО незабавно създаде организация, за да подмени трансформаторната машина и да намали неудобството за клиентите. Веднага след подмяната електрозахранването в района на вилна зона Провадия беше възстановено. Размерът на щетите, причинени на компанията и допълнителните средства за тяхното възстановяване, само от този акт на вандализъм надхвърлят 8 000 лева.

За периода 2013 – юни 2014 година са регистрирани 90 случая на посегателства върху съоръжения от електроразпределителната мрежа на територията на Североизточна България и материалните щети, които ЕНЕРГО-ПРО понесе, възлизат приблизително на 337 хиляди лева. Сред откраднатите съоръжения има и нови, въведени в експлоатация през последните 2-3 години.

Освен материалните щети, които компанията понася, кражбите на съоръжения водят и до продължително прекъсване на електрозахранването на клиентите за времето, през  което мрежата се възстановява. Само през изминалата година на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, са регистрирани 58 изключвания на електропроводи средно напрежение вследствие на кражби на проводници или друго оборудване, част от съоръженията на компанията.

More news