ЕНЕРГО-ПРО възстанови електрозахранването на 400 клиента в две Разградски села и щетите след инцидент с трактор

Published on 11.11.2014

ЕНЕРГО-ПРО възстанови електрозахранването на 400 клиента в две Разградски села и щетите след инцидент с трактор

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха електрозахранването на над 400 живущи в селата  Конево и Яким Груево в община Исперих, след като при неприятен инцидент в късния следобед на 6 ноември, трактор събори един от стълбовете средно напрежение от прилежащата въздушна електроразпределителна мрежа и прекъсна електричеството в двете села.

След сигнала за авариралия електропровод „Главиница“, специалистите на дружеството извършиха обход, за да локализират повредата. По време на обхода се установи, че причина за прекъснатото електрозахранване  на селата е съборен от трактор стълб от електропровода. В периода на есенната и пролетната оран, когато почвите се подготвят за сеитба, подобни инциденти със селскостопанска техника не са рядко явление, особено в тъмната част на денонощието.

След като органите на реда приключиха следствените действия по изясняване причините за произшествието, екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предприеха незабавни мерки за възстановяване на щетите, за да може в най-кратък срок да включат електрозахранването на хората. Специалистите обезопасиха авариралия електропровод, за да извършат подмяната на повредения стълб и още на следващия ден електроснабдяването на двете села беше възстановено.

More news