ЕНЕРГО-ПРО възстанови близо 2 километра откраднати проводници в разградското село Синя вода

Published on 25.03.2015

ЕНЕРГО-ПРО възстанови близо 2 километра откраднати проводници в разградското село Синя вода

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха участъци от електроразпределителната мрежа в разградското село Синя вода след кражба на медни проводници, която остави жителите на селото без електрозахранване. Общата дължина на откраднатите медни проводници е 1920 метра. Злоумишленото деяние в ущърб на енергийната компания и нейните клиенти е извършено през тъмната част на денонощието.

Специалистите на компанията предприеха спешни мерки и възстановиха електроснабдяването на селото за часове. Неведнъж се е случвало в подобни ситуации електромонтьори на компанията да бъдат пренасочвани към обекти, нуждаещи се от спешната им намеса. Подобни деяния, освен че нанасят финансови щети на електроразпределителната компания, създават и неудобства за потребителите на електроенергия.

Съоръженията от мрежата на електроразпределителната  компания често стават обект на набези от все по-изобретателни крадци. Изкупуването на материали с недоказан произход от пунктовете за цветни метали допълнително стимулира престъпните деяния.

В случаите на кражби на съоръжения приоритет на дружеството е бързото изпращане на специализирани екипи на мястото за възстановяване на мрежата и минимизиране на времето, през което хората остават без ток, докато протичат ремонтните дейности.

More news