ЕНЕРГО-ПРО с награда за отговорен бизнес

Published on 27.02.2014

ЕНЕРГО-ПРО с награда за отговорен бизнес

Компанията спечели трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

На 25 февруари 2014 година, на официална церемония се връчиха Годишните награди за отговорен бизнес, които Българският форум на бизнес лидерите организира за 11-та поредна година в София. ЕНЕРГО-ПРО беше отличена с трета награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ с проекта си „Фонд за лечение на служителите на компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕООД“. Наградата беше приета лично от управителя на ЕНЕРГО-ПРО, г-н Стефан Абаджиев. Тази година в най-престижния конкурс за корпоративна социална отговорност се състезаваха рекорден брой (56) международни и български компании от цялата страна в 6 категории като само в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ участниците бяха 9. Журито в 11-то издание на конкурса по традиция се състоеше от авторитетни и уважавани експерти от различни институции с ангажираност към социално-отговорни каузи в подкрепа на обществото. Сред състава на журито бяха г-жа Йорданка Фандъкова (председател), г-н Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика, посланикът на Великобритания в България и др.

„Инвестицията в човешкия капитал е най-важната, най-ценната инвестиция. Тя е гаранция за конкурентоспособност и в крайна сметка за това фирмите да допринесат със своята дейност за по-висок жизнен стандарт“, заяви г-н Хасан Адемов в своето обръщение към присъстващите на церемонията.

Проектът на ЕНЕРГО-ПРО „Фонд за лечение на служителите от Групата“ спечели достойния приз в съревнование с едни от най-големите компании в България. Фондът беше учреден в края на месец май 2013 година с цел да подкрепя финансово и морално служителите на компанията и техните семейства, нуждаещи се от лечение в страната или чужбина.

Идеята за създаване на такъв фонд възниква спонтанно в хода на една от поредните кампании, които служители организират за подпомагане на лечението на техен колега, страдащ от тежко заболяване. Както често се случва в подобни ситуации, въпреки акта на съпричастност на служителите и усилията да помогнат на своя колега, събраните средства се оказват недостатъчни за скъпоструващото лечение в чужбина.

В последните години случаите на тежки заболявания,изискващи скъпи медикаменти или лечение в чужбина, зачестяват и много често подобно лечение се оказва непосилно за семействата на пострадалите. Фондът за лечение на ЕНЕРГО-ПРО е създаден именно с цел да подпомага служителите, изпаднали в такава необходимост. Бюджетът на Фонда за лечение се формира от доброволното участие на служителите и работодателя. Създаден е Управителен съвет, сформиран от представители на служителите и мениджмънта. Във вътрешната онлайн мрежа на компанията е разработен информационен раздел за гарантиране на пълна прозрачност в управлението на средствата.

До края на 2013 година са подпомогнати 8 нуждаещи се. Предоставените средства от Фонда са използвани за закупуване на медицински консумативи и импланти при операция за заплащане на скъпоструващо болнично лечение в страната и чужбина, което не се покрива от Националната здравноосигурителна каса.

„ За нас е огромна чест да сме сред отличените тази вечер. Това е трогателна награда, признание за едно истински човеколюбиво начинание, с което ние, хората от ЕНЕРГО-ПРО, се гордеем“, сподели вълнението си по време на награждаването г-н Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО.

 

 

More news