ЕНЕРГО-ПРО ремонтира 700 метра от електропроводи в района на селата Кривица и Островче, област Разград

Published on 07.11.2014

ЕНЕРГО-ПРО ремонтира 700 метра от електропроводи в района на селата Кривица и Островче, област Разград

Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха 700 метра проводници от въздушни електропроводи, които захранват с електричество района на разградските села Кривица и Островче.

Една от въздушните линии беше разкъсана на много места вследствие на стихийния пристъп на зимата в края на месец октомври, а по другата имаше  множество аварии от паднали обледени дървета.

При обхода на съоръженията аварийните екипи установиха, че  в продължение на 10 междустълбия проводниците са скъсани и лежат на земята. Причината за авариите, които оставиха жителите на двете села временно без електричество, бе тежкото обледеняване на проводниците, което достигаше дебелина над 6 см, падналите върху тях обледени дървета и сериозно увреден железорешетъчен стълб с височина 13 метра.

След като електромонтьорите подмениха счупените изолатори и ремонтираха изкривените конзоли по стълбовете, те възстановиха въздушните електрически линии и включиха електрозахранването на жителите в района в рамките на същия ден.

Ремонтираните електропроводи са по-устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия и осигуряват по-стабилно електрозахранване на жителите на двете села.

More news