ЕНЕРГО-ПРО продължава да реконструира електрическата мрежа в Шумен и региона

Published on 29.09.2015

ЕНЕРГО-ПРО продължава да реконструира електрическата мрежа в Шумен и региона

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Шумен продължават да изпълняват ремонтната и инвестиционната програма на дружеството в Шуменска област. През летните месеци, в различни райони на областта беше извършена подмяна на стълбове от въздушната мрежа ниско напрежение, за да се осигури тяхната безпроблемна работа дори и при неблагоприятни атмосферни условия.

Специалисти на дружеството от Хитрино подготвиха двадесет киловолтовия въздушен електропровод "Тимарево" за предстоящият зимен сезон, като почистиха прорасналите дървесни клони в близост до проводниците. През зимата клоните, вследствие на лошите метеорологични условия, натежават и предизвикват къси съединения или се чупят, падат върху проводниците и ги късат. С направените просеки ще се ограничат значително възможностите за възникване на аварии и ще бъде улеснено обслужването на съоръженията от електроразпределителната мрежа.

Електромонтьорите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Омуртаг подмениха 1579 електромера с нови в града. Заедно с подмяната на средствата за техническо измерване се извършва и подмяна на главните предпазители на електромерните табла с автоматични. Те се калибрират и така се осигурява защита на инсталациите на клиентите от претоварване през зимните месеци, когато традиционно потреблението на електроенергия нараства.

Екипи на дружеството от Шумен съдействаха и в изграждането на нов бетонен комплексен трансфотматорен пост (БКТП) в Западна промишлена зона на града. След провеждане на комплексните изпитания на съоръжението от специалисти на ЕНЕРГО-ПРО, трафопостът ще бъде пуснат в експлоатация.

Чрез превантивните дейности, които ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършва регулярно, съоръженията се поддържат в добро експлоатационно състояние, намаляват се техническите загуби по мрежата и се осигурява качество на доставяната електроенергия

More news