ЕНЕРГО-ПРО продължава да инспектира съоръженията от електроразпределителната мрежа в Добричко преди зимния сезон

Published on 30.10.2015

ЕНЕРГО-ПРО продължава да инспектира съоръженията от електроразпределителната мрежа в Добричко преди зимния сезон

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД продължават да извършват ремонт и профилактика на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Добричка област - един от най-уязвимите в климатично отношение райони от територията, обслужвана от компанията.

Електромонтьорите на дружеството подмениха изолатори на електропровод средно напрежение „Плачи дол“ на територията на областта. Изолаторите закрепват и изолират тоководещите части от електрическите стълбове на въздушните електропроводи и тяхната подмяна с нови ще ограничи значително вероятността от смущения в електрозахранването при неблагоприятни климатични условия. Паралелно с това екипи на дружеството изнесоха електромерни табла на границата на собствеността в община Шабла, като едновременно с изнасянето бяха подменени проводниците от уличните стълбове до обектите на клиентите.

Ремонтни дейности, съчетани с профилактика на съоръженията, както и изрязване на клони в близост до въздушната мрежа ниско напрежение, са част от подготовката на инфраструктурата на дружеството за зимния сезон в редица други села в района. Дейностите, които се изпълняват на различни етапи от Ремонтната програма на дружеството за 2015 година, целят да осигурят по-стабилно и качествено електрозахранване през предстоящите студени месеци на годината.

More news