ЕНЕРГО-ПРО приема заявления за свободен пазар на специализирано гише за обслужване

Published on 08.08.2017

ЕНЕРГО-ПРО приема заявления за свободен пазар на специализирано гише за обслужване

От началото на юли в Центъра за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО във Варна функционира специализирано гише, предназначено за клиенти, които купуват електроенергия на свободен пазар у нас. Все повече малки и средни фирми преминават от регулиран на либерализиран пазар и поради тази причина ЕНЕРГО-ПРО обособи отделно място за обслужване, за улеснение на тези клиенти.

Новата точка за обслужване в клиентския център на компанията във Варна предоставя възможност за регистрация на обект на краен клиент в пазара на електроенергия по свободно договорени цени, както и подаване на заявление за смяна на координатор на балансираща група. Нормативно регламентираният период за подаване на документи по тези процедури е до 10-о число на месеца, предхождащ месеца, за който се иска промяната. Поради това специалист обслужване на клиенти ще приема и обработва заявления за свободен пазар от 1-во до 10-о число всеки месец.

Десетки фирми вече се възползваха от удобството на новото гише през първите десет дни на юли. Специализираното обслужване спестява време и улеснява процедурите, свързани с либерализиран пазар. През септември компанията планира да открие такива специализирани гишета за обслужване на свободен пазар в своите центрове в Горна Оряховица и Шумен, както и да обособи още едно гише в ЦОК Варна.

More news