ЕНЕРГО-ПРО подобри електрозахранването на 24 домакинства в Силистра с подмяна на кабели

Published on 21.08.2014

ЕНЕРГО-ПРО подобри електрозахранването на 24 домакинства в Силистра с подмяна на кабели

Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО подмениха електрозахранващи кабели на жилищен блок на улица „Христо Ботев” в Силистра. Необходимостта от реконструкцията е установена от екипи на електроенергийната компания при отстраняване на авария, възникнала от  претоварване на електроразпределителните съоръжения, осигуряващи електричество на жилищната кооперация.

Трайното и ефективно решение на въпроса с електрозахранването изисква подмяна на остарелите подземни кабели с нови, които издържат на по-голямо натоварване и могат да поемат повишеното потребление. За периода на подготовката и извършването на ремонтните дейности, специалистите на ЕНЕРГО-ПРО са осигурили нормално електрозахранване на домакинствата в блока чрез поставяне на подходящи временни проводници.

Въпреки системното недофинансиране на дейностите, свързани с поддържането и развитието на електроразпределителната мрежа, в резултат на поредица от ценови решения на държавния регулатор, компанията извърши цялостна подмяна на подземните кабели, захранващи жилищния блок. Новите проводници са с по-голямо сечение, съобразени са с нарасналото потребление и  осигуряват качествено и надеждно електрозахранване на 24 домакинства.

 

More news