ЕНЕРГО-ПРО поднови въздушна мрежа ниско напрежение в центъра на Генерал Тошево

Published on 10.03.2015

ЕНЕРГО-ПРО поднови въздушна мрежа ниско напрежение в центъра на Генерал Тошево

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО мрежи от Добрич подмениха стар амортизиран проводник от въздушната мрежа ниско напрежение в района на трафопост “Център” в Генерал Тошево. Обектът е част от ремонтната програма на дружеството и обхваща улиците „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“. Старият стоманен проводник е подменен с нов, с по-добри показатели и по-добра електропроводимост.

 

Качеството на електроснабдяването е важен фактор, влияещ пряко върху развитието на дадено населено място. Генерал Тошево е разположен на 25 км. североизточно от град Добрич и е в близост до границата с Румъния. Градът е административен център на Община Генерал Тошево и се характеризира с добри природни дадености и ресурси - равнинен релеф, предполагащ развитието на модерно земеделие, значителни площи обработваема земя, разнообразни горски ресурси, защитени територии, микроязовир.

 

През миналата година община Генерал Тошево реализира мащабна инвестиционна програма, насочена основно към градската публична среда. Едновременно с това ЕНЕРГО-ПРО продължава да обновява съоръжения от електроразпределителната мрежа, с което допринася за развитието на града и подобряването на градската среда.

 

 

More news