ЕНЕРГО-ПРО подмени въздушна мрежи ниско напрежение във Враниловци

Published on 19.05.2015

ЕНЕРГО-ПРО подмени въздушна мрежи ниско напрежение във Враниловци

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмениха част от въздушната мрежа ниско напрежение в габровското село Враниловци. Подмяната, която обхваща трасе по дължината на 29 междустълбия, е част от ремонтната програма на дружеството за 2015 г.

 

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмениха стария проводник, като монтираха 1070 метра нов усукан изолиран. Благодарение на ремонта 50 домакинства в селото имат по-надеждно електрозахранване. През тази година предстои да се изпълни последният етап от реконструкцията на въздушната мрежа ниско напрежение във Враниловци. През 2014 година беше извършена рехабилитация на останалата част от електрическата мрежата в селото.

 

Ремонтът приключи и в момента се правят довършителни дейности по полагане на захранващи кабели от електромерните табла до новата мрежа. По-добрите технически показатели и по-голямата устойчивост на усукания изолиран проводник значително намаляват рисковете от аварии и гарантират по-добро качеството на електроенергията, която жителите на Враниловци получават.

More news