ЕНЕРГО-ПРО подмени повредени капаци на шахти в Русе

Published on 07.04.2015

ЕНЕРГО-ПРО подмени повредени капаци на шахти в Русе

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД от Русе възстановиха повредени капаци на шахти, през които преминават кабелни линии, осигуряващи електричество на голям брой жители на града. По този начин се гарантира по-надеждно електрозахранване на хиляди клиенти на компанията и бяха предотвратени евентуални злополуки по пешеходните зони в Русе.

Новите капаци са от полимер-бетон, който не е атрактивен за посегателства и кражби. Освен това те не корозират и не провеждат ток. Използват се за покриване на електро- и комуникационни кабелни шахти предимно в пешеходни зони. Тестовете показват, че поставените капаци надвишават значително изискванията на стандарта и издържат голямо натоварване - над 19 тона на квадратен метър. Експлоатационният им период е приблизително 30 години.

Възстановените капаци на шахти са в кв. "Западна промишлена зона", кв. "Дружба 1", в близост до магазин "Бриколаж" и Професионална гимназия по туризъм в Русе. С новите капаци шахтите са по-надеждни срещу посегателства от недоброжелатели и по-сигурни по отношение на безопасността на пешеходните зони в Русе.

More news