ЕНЕРГО-ПРО подмени над 400 метра подземни електрически кабели във Велико Търново

Published on 11.05.2015

ЕНЕРГО-ПРО подмени над 400 метра подземни електрически кабели във Велико Търново

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извърши цялостна подмяна на подземен маслен кабел, свързващ два трафопоста - „Ехо“ и „Момина крепост“. Кабелът захранва 608 клиенти на електроразпределителното дружество в централната част на град Велико Търново. Реконструкцията е част от ремонтната програма на дружеството за 2015 г. Положеният нов сух кабел е с алуминиево ядро и със значително по-добри технически  характеристики. Подмяната обхваща трасе от приблизително 400 метра и е планирана от компанията с цел да се гарантира качеството на подаваната към клиентите електроенергия.

Пролетният сезон е много благоприятен за планови ремонти по електроразпределителната мрежа. ЕНЕРГО-ПРО изготвя своята ремонтна програма след внимателна оценка на състоянието на мрежовите съоръжения. Целогодишно екипи на дружеството предотвратяват аварии и прекъсвания на тока с навременната си намеса и профилактика на мрежата.

Плановите ремонти и инвестициите в мрежата са основни приоритети на ЕНЕРГО-ПРО. Стремежът е прекъсванията, създаващи неудобства на клиентите, да бъдат сведени до минимум. Полагат се усилия да се осигури необходимото качество на предлаганата услуга, въпреки наложените през последните години от Комисията за енергийно и водно регулиране ограничени възможности за инвестиции.

More news