ЕНЕРГО-ПРО осигури по-надеждно електрозахранване за жителите на град Смядово и селата Овчарово и Друмево в Шуменска област

Published on 03.11.2014

ЕНЕРГО-ПРО осигури по-надеждно електрозахранване за жителите на град Смядово и селата Овчарово и Друмево в Шуменска област

На прага на зимния сезон електроразпределителното дружество продължава поетапно да обновява електрическите съоръжения в малките населени места като приоритетно се предприемат мерки за най-уязвимите участъци от електроразпределителната мрежа.

Седмица след началото на месец октомври специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи стартираха проект за подмяна на стълбове ниско напрежение в град Смядово и селата в община Шумен - Овчарово и Друмево. Рехабилитацията е част от ремонтната програма на дружеството и включва подмяна на 28 стари стоманобетонни стълба с нови, които да осигурят по-високо качество и сигурност на електрозахранването в района.

Електрическите стълбове са изграждани преди десетилетия и са амортизирани с времето, което е предпоставка за по-голяма аварийност, особено през настоящия зимен период. Именно това наложи екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи приоритетно да извършат обновяване на съоръженията, за да се осигури по-надеждно електрозахранване на жителите в тези райони.

Компанията предвижда до края на годината да обнови и част от въздушната електроразпределителна мрежа ниско напрежение в град Смядово, като подмени старите медни проводници с нови, алуминиево-стоманени, които са предвидени да поемат по-голямо натоварване.  Те са по-устойчиви на неблагоприятните атмосферни условия и ще предоставят по-качествено захранване на домакинствата и бизнеса в региона.

More news