ЕНЕРГО-ПРО оказва активно съдействие за възстановяването на Хитрино

Published on 13.12.2016

ЕНЕРГО-ПРО оказва активно съдействие за възстановяването на Хитрино

ЕНЕРГО-ПРО оказва активна подкрепа на пострадалите семейства при бедствието в село  Хитрино. В израз на съпричастност компанията дари 10 000 лева в помощ на жителите  на Хитрино, пострадали от взрива на 10 декември в района на ж.п. гарата. Средствата ще бъдат преведена в дарителската сметка на Общината.

Село Хитрино се намира на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. В резултат на взрива част от електроразпределителната мрежа в селото е разрушена. При възстановяването на повредените електрически съоръжения компанията ще помогне на пострадалите хора като за своя сметка изгради и ремонтира отклоненията към засегнатите от взрива къщи.

ЕНЕРГО-ПРО удължава срока на плащане на текущите сметки за електроенергия на жителите на Хитрино до 1 февруари 2017 г. В случай че клиенти от района на бедствието срещнат затруднения да покрият задълженията си и в удължения срок, могат да заявят индивидуална схема на заплащане. За удобство на жителите на Хитрино, през януари ЕНЕРГО-ПРО ще организира мобилен център за обслужване на клиенти в селото.

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи се намираха в района на Хитрино от първите минути след трагедията в събота. Екипите на енергийната компания са в постоянна готовност да започнат възстановяване на електроразпределителната мрежа в селото и оказват пълно съдействие на подразделенията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и армията.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД е част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД. Дружеството поддържа и управлява над 42 000 км електроразпределителна мрежа високо, средно и ниско напрежение, 27 подстанции, над 10 000 трафопоста и над 12 000 трансформатора на територията на 9 области в Североизточна България.

ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД е дъщерно дружество на чешката Енерго-Про a.s., една от най-динамично развиващите се енергийни групи в Европейския съюз с инвестиции в няколко европейски държави и държави от Черноморския регион. В международен план Енерго-Про a.s. е активна в секторите на разпределение на електрическа енергия, производство на електричество от водна енергия, търговията с електроенергия и производството на машини и апаратура за водноенергийния сектор.

More news