ЕНЕРГО-ПРО обновява електрическите съоръжения в шуменските общини Хитрино и Велики Преслав

Published on 23.07.2015

ЕНЕРГО-ПРО обновява електрическите съоръжения в шуменските общини Хитрино и Велики Преслав

Електромонтьорите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха монтаж на нови електромерни табла на обекти в шуменските села Каменяк и Върбак, община Хитрино. Подмяна на електромерни табла беше извършена и в друго шуменско село - Денница, община Венец. Дейностите по обновяване на мрежовите съоръжения са част от инвестиционната програма на електроразпределителната компания.

Паралелно с това служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмениха част от оборудването в трафопост в квартал Кирково, община Велики Преслав. Вследствие на гръмотевична активност в града беше повреден трансформатор в трафопоста. Въпреки изключително неблагоприятните условия - силен дъжд и гръмотевици - беше създадена експресна организация по възстановяване на нормалното електрозахранване на клиентите на дружеството във възможно най-кратък срок. Извършено беше и кастрене на прораснали клони в близост до мрежата ниско напрежение в района, за се предотвратят повреди от скъсани проводници при силни ветрове.

Най-важните приоритети в работата на компанията са сигурното и безопасно електрозахранване на хората в населените места на територията на Североизточна България. Стремежът е да се предотвратяват аварии и прекъсвания, посредством инспекции, профилактики и превантивни ремонти.

 

More news