ЕНЕРГО-ПРО обнови част от електроразпределителната мрежа след свлачище в Община Стражица

Published on 28.08.2015

ЕНЕРГО-ПРО обнови част от електроразпределителната мрежа след свлачище в Община Стражица

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предотвратиха опасност от прекъсване на електричеството в 7 населени места в община Стражица след природно бедствие. В район от Общината, който тази пролет пострада от наводненията, беше активизиран свлачищен процес, който засегна съоръжения от електроразпределителната мрежа.

Свличащата се земна маса създаде реална заплаха от подкопаване на част от стълбовете средно напрежение по поречието на река "Голяма река" край Стражица. Така възникна риск, при евентуална авария, населените места в района да останат без електричество.

За да предотврати възможни инциденти компанията предприе превантивни мерки, като измести част от трасето на двадесет киловолтовия електропровод средно напрежение по поречието на реката. Съгласувано с Общината ЕНЕРГО-ПРО Мрежи монтира нови стоманорешетъчни и измести съществуващи стълбове по продължението на реката.

С предприетите мерки електроразпределителната мрежа, захранваща 7 населени места в района, беше стабилизирана. Стойността на ремонта възлиза на над 13 хиляди лева.

 

More news