ЕНЕРГО-ПРО Мрежи ремонтира кабелна линия между трафопостове в Разград

Published on 20.05.2015

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи ремонтира кабелна линия между трафопостове в Разград

Аварийна група на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстанови захранването на жители на разградския квартал „Орел“ след краткотрайно изключване вследствие на повреда по кабелна линия. Засегнатият район включва 1872 домакинства и търговски обекти в жилищния комплекс. Бързите действия на техническите екипи и навременното локализиране на аварията направиха възможно възстановяването на електрозахранването в района по резервна схема. След като всички клиенти на компанията вече имаха електричество, екипите продължиха работата по ремонта на повреденият кабел между двата трафопоста - „Габър“ и „Дъб“.

При възникване на аварии електроразпределителното дружество прави всичко възможно да минимизира времето, през което клиентите остават без ток. Компанията регулярно извършва планова профилактика на мрежовите съоръжения с цел предотвратяване на аварии и прекъсвания. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи съвместяват планираните ремонтни дейности с неотложното отстраняване на аварии.

Въпреки неблагоприятните за електроенергийното дружество ценови решения през последните години, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава да инвестира средства в поддръжка на мрежата в Североизточна България. Нерядко хората дори не разбират за ремонти, предотвратили прекъсвания в населените места, защото са били използвани резервни кабелни връзки, в които компанията инвестира с цел по-сигурно захранване и предлагане на по-качествена услуга.

 

More news