ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава усилено да обслужва съоръженията от електроразпределителната мрежа във Варненска област

Published on 25.09.2015

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава усилено да обслужва съоръженията от електроразпределителната мрежа във Варненска област

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да извършват ремонти и профилактики на съоръженията от електроразпределителната мрежа на територията на Варненска област преди настъпването на есенно-зимния сезон. При регулярен обход на ул. "Боровец" в квартал "Галата" във Варна екип на дружеството попадна на разбита врата на разпределителна касета. Проявата на вандализъм от неизвестни извършители беше поставила под въпрос безопасността на преминаващите в близост хора.  Екипът незабавно подмени и обезопаси касетата.

В района на село Езерово бяха подменени изолатори на електропровод "Хидрострой“, осигуряващ електричество на хората в селото. Предназначението на изолаторите е закрепване и сигурно изолиране на тоководещи части на електрическите апарати в разпределителните уредби и въздушните електропроводи. Новите изолатори ще подобрят качеството на доставяната електроенергия и ще ограничат значително възможностите за смущения в електрозахранването.

Специалисти на компанията извършиха ремонт и профилактика и на електросъоръженията във вилна зона Евксиноград (местност Траката), за да се гарантират безаварийното електроподаване към клиентите. Бяха подменени стойки и монтирани катодни отводители за средно напрежение. Те служат за защита на съоръженията от пренапрежения като мълнии. Така се предотвратяват скъпи ремонти по мрежата, предизвикани от капризите на времето и се минимизират възможностите за възникване на повреди, които биха прекъснали електричеството на живеещите хора в района.

Като подготовка за предстоящият зимен сезон екипи от електромонтьори извършиха изрязване на клони по мрежата ниско напрежение в село Долище и село Осеново. При силни ветрове прорасналите клони докосват въздушните проводници и така предизвикват смущения и аварии. При натрупване на сняг по клоните те се чупят и падайки късат проводници, което създава предпоставки за нежелани аварии по мрежата.

Дни преди първия училищен звънец бяха обслужени трафопостове, захранващи учебни заведения. Специалистите на компанията използваха неучебното време, за да не смущават провеждането на занятия и учебни часове.

Чрез направените ремонти, профилактики и инвестиции, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи целогодишно се грижи за поддържането на мрежата в добро техническо състояние. Основни приоритети на дружеството са надеждното захранване с електроенергия и безопасността на клиентите и  служителите на компанията.

More news