ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава да обновява участъци от въздушната мрежа в област Велико Търново

Published on 13.07.2015

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължава да обновява участъци от въздушната мрежа в област Велико Търново

Техническите екипи ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават поетапно да обновяват участъци от електроразпределителната мрежа на територията на област Велико Търново. Специалисти от групата за работа под напрежение извършиха подмяна на изолатори средно напрежение по въздушната електрическа линия "Ханчето", изградена между градовете Елена и Златарица. Трасето на електропровода преминава през равнинна и планинска местност. Освен че снабдява с електричество близо 100 домакинства и 8 стопански потребители, тази линия се използва и за резервна връзка при аварийни и бедствени ситуации.

Характерното при тази подмяна е, че екипите работиха под напрежение. Това означава, че по време на ремонта не се смущава нормалната работата на съоръженията и не се изключва електричеството на клиентите на дружеството. Работата под напрежение е високотехнологична дейност, която се осъществява от подготвени екипи, снабдени със специализирано оборудване и техника.

Междувременно техническите специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха инспекции по въздушната мрежа ниско напрежение в село Нова Върбовка, община Стражица, и село Паисий, община Горна Оряховица. След анализа на състоянието на мрежата започна отстраняването на констатираните неизправности по електроразпределителните съоръжения - подменени са амортизирани и компрометирани от лошите метеорологични условия стълбове ниско напрежение.

Реконструкцията на електропровода средно напрежение и обновяването на въздушната мрежа ниско напрежение съществено подобрява сигурността и надеждността на електроразпределителната мрежа в тези райони. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършва регулярни инспекции на състоянието на електрическите съоръжения, за да планира дейностите по тяхната поддръжка в добро техническо състояние. Компанията продължава поетапно да рехабилитира уязвими участъци от мрежата, за осигури нейната безаварийна работа.

More news