ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновява участъци от електрическата мрежа в Силистренското село Айдемир

Published on 25.11.2014

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновява участъци от електрическата мрежа в Силистренското село Айдемир

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подменят стълбове от въздушната мрежа ниско напрежение в Силистренското село Айдемир. Реконструкцията се извършва в съответствие с ремонтната програма на дружеството за 2014 година. С монтирането на новите стоманобетонни стълбове се гарантира целостта и нормалното функциониране на въздушната електрическа линия. С помощта на високоспециализирана техника служителите на електроразпределителната компания продължават да обновяват поетапно участъци от мрежата на обслужваната от дружеството територия.

Близкото до областния град Силистра село Айдемир е второто по големина в България по брой на жителите по населени места. Със своите над 5900 жители то изпреварва като брой население много градове. Икономиката в това населено място е развита, в района има множество предприятия, които създават работни места. На практика голяма част от промишления потенциал на град Силистра е изнесен в село Айдемир.

С обновяването на разпределителната мрежа ЕНЕРГО-ПРО осигурява стабилно електрозахранване в района на селото на домакинствата и на местната индустрия. Въпреки сериозните финансови ограничения на инвестиционната дейност, наложени през последните 2 години от Държавния енергиен регулатор, дружеството рехабилитира в рамките на съществуващите възможности най-уязвимите участъци на електроразпределителната мрежа.

More news