ЕНЕРГО-ПРО извърши профилактика на електрическите съоръженията в Шумен

Published on 29.07.2015

ЕНЕРГО-ПРО извърши профилактика на електрическите съоръженията в Шумен

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Шумен провеждат сезонна профилактика на електрическите съоръжения в града. Чрез тази превантивна дейност се постига устойчивост на електросъоръженията и се подобрява тяхната работа. Част от дейностите по поддръжка на съоръженията се извършват под напрежение, като по този начин се избягват смущения в електрозахранването на клиентите на дружеството.

Електрическите съоръжения се сканират с модерна инфрачервена камера. Тя предоставя изображения от невидимият инфрачервен или "топлинен" спектър, предлагайки прецизни, безконтактни възможности за измерване на температура - термографията позволява на специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи да видят това, което е невидимо без специализирано оборудване. По този начин често се откриват незабележими на пръв поглед предаварийни ситуации и същевременно се предотвратяват повреди, които биха създали неудобства на хората и материални щети на компанията. Съоръженията се почистват, извършва се основен оглед, планират се дейности и ремонти за тяхното поддържане в добро експлоатационно състояние, както и редица други дейности, необходими за тяхната безаварийна работа.

Успоредно с регулярните инспекции и профилактики, екипи на ЕНЕРГО-ПРО от Смядово почистиха от прораснали дървесни клони трасето на въздушен електропровод "Химически заводи" от подстанция "Юбилейна", която захранва централната част на Смядово. Това ще улесни обслужването на съоръжението и ще бъдат ограничени авариите, които биха възникнали при досег на клоните с електропровода. Освен че се подобрява качеството и надеждността на електрозахранването, с оформянето на просеки около електропроводите се ограничават предпоставките за предизвикване на пожари в горещите летни месеци.

Безопасността и безаварийната работа на съоръженията в Североизточна България са основен приоритет в дейността на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Целогодишно дружеството изпълнява планирани мероприятия, за да гарантира нормалното функциониране на електроразпределителната мрежа дори при неблагоприятните атмосферни условия, които настъпват през различните сезони на годината.

 

More news