ЕНЕРГО-ПРО инвестира 55 000 лева в реконструкция на въздушна мрежа в шуменското село Панайот Волово

Published on 31.07.2017

ЕНЕРГО-ПРО инвестира 55 000 лева в реконструкция на въздушна мрежа в шуменското село Панайот Волово

През юли ЕНЕРГО-ПРО реализира проект за обновяване на мрежа ниско напрежение в село Панайот Волово, община Шумен. Реконструкцията е част от планираните за 2017 година дейности по инвестиционната и ремонтна програма на дружеството, а вложените средства надхвърлят 55 000 лева.

Проектът в село Панайот Волово включва подмяна на елементи от електрическата мрежа, захранваща по-голямата част от населеното място. В рамките на извършените ремонтни дейности са сменени 14 стълба с нови стоманенобетонни стълбове ниско напрежение по трасето на извод от трафопост Парка, разположен в селото. Енергийното съоръжение е от ключово значение за захранването на Панайот Волово, тъй като доставя електроенергия на повече от половината жители. Паралелно с подмяната на стълбовете се влага и нов усукан изолиран проводник, който заменя старата въздушна мрежа, изградена от медни и алуминиеви оголени проводници. Общата дължина на обновената мрежа е близо 3 500 метра.

Благодарение на отличните му технически характеристики чрез използването на съвременен изолиран проводник в обновяване на въздушната електрическа мрежа се постига високо качество на доставяната енергия дори при неблагоприятни метеорологични условия. Осъществяването на проекта за обновяване на мрежата ще гарантира по-сигурно електрозахранване за 140 домакинства и фирми в село Панайот Волово.

More news