Електромонтьори от ЕНЕРГО-ПРО почистиха от клони въздушната електрическа мрежа в добричкото село Селце, за да предотвратят аварии

Published on 24.02.2015

Електромонтьори от ЕНЕРГО-ПРО почистиха от клони въздушната електрическа мрежа в добричкото село Селце, за да предотвратят аварии

Специалистите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в Каварна извършиха кастрене на дървесни клони в село Селце, област Добрич. Изрязване на застрашаващи целостта на електропроводите клони се прави периодично, за да се осигури по-стабилно електрозахранване на потребителите.

 

Суровите климатични условия са една от основните причини за прекъсванията по мрежата, захранваща крайните потребители.  При прорастване на клоните от короните на дърветата те доближават проводниците, при по-силен вятър се оплитат в тях и често ги късат, предизвикввайки аварии. По този начин, освен че се прекъсва електричеството, се създава и риск от влошаване качеството на услугата към клиентите на компанията.

 

Техническото обслужване и ремонтът на въздушните линии в зависимост от характера на работата се извършват с пълно, частично или без изключване на напрежението. Дейностите се извършват комплексно и с възможно най-малка продължителност на изключване на електропроводите.

 

Проактивният подход помага да се редуцира честотата и продължителността на прекъсванията, а възстановяването на захранването става за значително по-кратко време в почистените райони. С периодичното изрязване на клоните се осигурява по-качествено и стабилно електрозахранване на жителите в по-отдалечените населени места, където преобладават въздушните мрежи.

 

More news