Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в Русе продължават да извършват планови дейности, за да осигурят надеждно и качествено захранване за зимния сезон

Published on 18.12.2015

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в Русе продължават да извършват планови дейности, за да  осигурят надеждно и качествено захранване за зимния сезон

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД Регионален център Русе продължават да извършват планови дейности, за да осигурят надеждно и качествено захранване през зимния сезон. В подстанция "Левента" електромонтьори на ЕНЕРГО-ПРО подмениха стъклени изолатори на открита разпределителна уредба 110 кV. Стъклените изолатори служат за закрепване на тоководещите части и изолирането им от земните конструкции на въздушните линии на електропроводите. Изолаторите са произведени от темперирано (закалено) стъкло, имат висока устойчивост на счупване, висока допустимост на течливост и висока устойчивост на удар, дори и при ниски температури. С подмяната беше осигурено надеждно захранване на голям брой стопански и битови клиенти от Русе.

Също така специалистите на компанията извършиха подмяна на кабелна линия ниско напрежение, която захранва жилищни кооперации по бул. "Доростол" в централна част на Русе. Старите маслени кабели бяха подменени с нови от съвременен тип, които осигуряват по-надеждно електрозахранване на  домакинствата в района.

И тази есен ЕНЕРГО-ПРО Мрежи проведе регулярни инспекции на техническото състояние на съоръженията в жилищните райони на Русе и продължава да инвестира в развитие и обновяване, за да гарантира стабилност на електрозахранването на територията, обслужвана от дружеството.

More news