Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраняват повреди вследствие на падналия мокър сняг в областите Габрово, Велико Търново и Търговище

Published on 07.03.2015

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи отстраняват повреди вследствие на падналия мокър сняг в областите Габрово, Велико Търново и Търговище

Обилният снеговалеж през изминалата нощ предизвика многобройни повреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Начупените дървесни клони и обледяванията от тежкия мокър сняг скъсаха множество проводници и начупиха изолатори. Към 12:00 часа без електрозахранване са около 200 населени места в областите Габрово, Велико Търново и Търговище.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи спешно мобилизира всички налични аварийни екипи за отстраняване на повредите. Екипите са снабдени с високопроходима техника и са напълно оборудвани за работа в усложнени зимни условия.

Поради продължаващия снеговалеж възникват нови повреди и електропроводи, по които вече са отстранени аварии, изключват повторно.

В резултат на влошените метеорологични условия е затруднен регулярният отчет на консумираната електроенергия в селата Пчелище, Церова Кория, Рашевци, Клъшка река, Вилари, Сеймени, Цеперани, Пирамидата, Бижевци, Пъровци, Дедина, Лазарци, Дединци, Бяла река и Горско Калугерово на територията на област Велико Търново и в селата Боаза, Стоките, Гъбене, Ловнидол, Младен, Шумата в област Габрово. Компанията е създала организация отчетниците да посетят повторно тези села на 12 март, за да засекат показанията на електромерите.

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да работят. Компанията има готовност, при усложняване на обстановката, да мобилизира допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който да бъде насочен към районите с голям брой повреди.

More news