Екипи на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха скъсан проводник от електропровод над новообразувано езеро в община Исперих

Published on 12.02.2015

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха скъсан проводник от електропровод над новообразувано езеро в община Исперих

Специалисти на електроразпределителната компания ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха скъсан от силния вятър проводник в Община Исперих. Проводникът е част от 20-киловолтовата въздушна кабелна линия „Окорш“, която захранва с електричество селата Тодорово и Китанчево, в които живеят 800 души.

 

При извършения обход по трасето на електропровода, специалистите установиха, че силният вятър е скъсал проводник. За възстановяването му е било необходимо да се достигне до стълб, около който обилните валежи са образували езеро.

 

Изправен пред предизвикателството да възстанови възможно най-бързо електрозахранването на хората в селата при трудните зимни условия, екипът на ЕНЕРГО-ПРО анализира възможностите за реакция и предприе спешни действия.

 

Местните жители оказаха съдействие на електромонтьорите, като осигуриха надуваема лодка, с която да достигнат до стълба. Така, въпреки необичайните обстоятелства, целостта на скъсания проводник беше възстановена, както и електрозахранването на 800-те жители на селата Тодорово и Китанчево. Проявявайки решителност и съобразителност, екипът извърши ремонта професионално, вземайки всички мерки за безопасност по време на работата.

 

More news